2016. augusztus 4., csütörtök

Grízes mézes


Egy újabb mézes :) Ők a gyengéim! 


Hozzávalók a tésztához:

15 dkg cukor
6 dkg margarin
5 evőkanál méz
2 egész tojás
1 tojássárgája
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
52 dkg liszt.

Fazékba tesszük a margarint és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a mézet, cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. ettől jó habos lesz a masszánk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk és megsütjük a lapokat. Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.

Krém:

1 l tej, 8 evőkanál búzadara, 1 cs. margarin, 25 dkg porcukor, baracklekvár

A tejet a búzadarával sűrűre főzzük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. Ha a dara kihűlt hozzáadjuk a margarinos krémet.
Megtöltjük a lapokat, a krém alá ízlés szerint lekvárt kenünk. Hűtőbe tesszük és ha megpuhult szeleteljük.

Nekem csak 3 lap lett, mert a negyediket elpörköltem :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...