Nyomtatás

2020. augusztus 2., vasárnap

Crumble- szilvás morzsasüti

Nagyon finom szilvát sikerült vennem, abból terveztem valami nasit. Olyat, ami gyorsan meg is van. Hát ez az lett, gyors és nagyon finom :) A tészta is pikk-pakk kész, a töltelék is. Többféle gyümölccsel elkészíthető, legyen befőtt vagy friss. Egy órán belül az asztalra varázsolhatjuk. Tálalható vanília fagyival, tejszínhabbal, görög joghurttal egyaránt.




Hozzávalók a tésztához:

11 dkg liszt
8 dkg darált mandula (nálam mandulaliszt) vagy mogyoró
8 dkg kristálycukor
11 dkg hideg vaj
csipet só


Töltelék:

50 dkg félbevágott, magozott szilva
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 25 cm-es átmérőjű piteformát használunk.
A tésztához tálba rakjuk  a hozzávalókat, a vajat felkockázzuk majd összemorzsoljuk.
A szilvát magozzuk, rátesszük a fahéjat, cukrot és összekeverjük.
A piteformába rakosgatjuk a szilvát, befedjük a morzsatésztával. Betesszük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti vanília fagylalttal, görög joghurttal vagy tejszínhabbal is fogyaszthatja. Kitűnő melegen és hidegen is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...