Nyomtatás

2020. június 26., péntek

Joghurtos túrós-meggyes

Idestova 8 éve találtam rá a receptre, akkor sütöttem meg. Épp ideje volt, hogy újra süssem :) Egyszerű sütemény, pár keverés, szórás és kész is van. A fotó nem a legjobban sikerült, de az íze annál inkább.




Hozzávalók:

3 tojás
1 pohár natúr joghurt - 180 gramm
1 pohár cukor  (MÉRCE A JOGHURTOS POHÁR!)
1/2 pohár étolaj
2 pohár liszt
fél csomag  sütőpor (6 gramm)
fél citrom reszelt héja és leve
tetejére:

25 dkg túró + 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor
kb. 20-25 dkg friss, magozott meggy vagy  meggybefőtt


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
Tepsi belső mérete 20 x 30 cm.

Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. 
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citrom levét és reszelt héját. 
A lisztbe elkeverjük a sütőport és a masszához adjuk. Végezetül a tojásfehérjéből készült habot is elvegyítjük benne. Óvatosan,, ne törjön a hab! Ezt a masszát beleöntjük a tepsibe és elsimítjuk.

A túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Rászórjuk a tésztára, majd belenyomkodjuk a meggyet is. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ez a sütési idő változó, sütőfüggő! TŰPRÓBA!!
A kész süteményt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és ízlés szerint porcukorral hintjük.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...