Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg darált mandula
vanília
2 tojássárágája
20 dkg vaj / margarin
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órára betesszük a hűtőbe.
Közben elkészítjük a krémet:
10 dkg kristálycukor
2 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj / margarin
1 dl víz
40 ml tojáslikőr (elhagyható)
A vizet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat / margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt szirupot hozzákeverjük. Aki szeretne tehet bele tojáslikőrt is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
Az időközben lehűlt tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Kb. 10-12 perc alatt megsütjük. De mindenki tudja, hogy ez függ a kekszek méretétől, vastagságától és a sütőtől. A megsült kekszeket kihűtjük, majd a krémmel megtöltjük. Másnapra összeérnek az ízek és kapunk egy nagyon finom sütit.
Vélemény, tapasztalat:
- nekem sok volt a krém
- vajból is kevesebbet teszek bele legközelebb
- kóstoljátok meg a kész krémet, nekem nem volt elég édes, de ez ízlés kérdése
- az első adag szirupot sikerült elrontanom, nagyon befőztem és megkötött :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése