Nem lacafacáztam, rögtön nagy adaggal kezdtem. Persze le lehet osztani ezt a mennyiséget, ha sokallja valaki. Íme a recept, ami nálam készült.
1kg csirkemell
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor (ez nem annyira intenzív, nem bánt)
A húst tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd aprító gépbe tesszük. Megszórjuk a fűszerekkel és jól összedolgozzuk, pépesítjük.
Alufóliára tesszük, feltekerjük, a végeit jó szorosra, hogy szép rudak legyenek. Egy tepsibe 1.5 - 2 dl vizet teszünk, belefektetjük a húst és 180 fokon 45 percig sütjük / pároljuk.
Ha kész óvatosan kicsomagoljuk és hagyjuk hűlni. Pár óra hűtés után szépen lehet szeletelni.
Az egyik rudat ízesítettem friss bazsalikommal, kívülről pedig frissen zúzott tarka borsba forgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése