Nyomtatás

2017. október 2., hétfő

Abált szalonna

Minap testvéremmel beszélgettünk és a régi időket elevenítettük fel. Például a nagy disznóvágásokat. Istenem! Mit nem adnék érte, ha egy napot újra megélhetnénk abban az időben, azokkal az emberekkel! <3 Szép volt, jó volt és igaz volt! Visszatérve a mondandómhoz? Öcsém mondta, hogy abált szalonnát készített, milyen jó lesz vacsira. Na, mondanom sem kell, napokig ez járt a fejemben. Itt "nálunk" (Lengyelország) nem láttam a hentesnél tokaszalonnát. Járt az agyam ezerrel, mit is tehetnék. Aztán beugrott!!! Volt a fagyasztóban nagyon szép császárhús, amit eredetileg sütni terveztem. De kit érdekel az! Hol van az már? :) Este fagyóból ki, reggel fazékba be és vacsira kész is az isteni finom szalonka :) Hozzá pedig járt egy csodás házi kenyér is.


Hozzávalók:

tokaszalonna vagy császárhús (nálam jó egy kilónyi darab volt)
1 db vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 db szegfűbors
5-6 db feketebors
ízlés szerint só

tetejére reszelt fokhagyma
pirospaprika

A húst megmossuk, fazékba tesszük. Hideg vízzel felengedjük. Beletesszük a fűszereket, a félbe vágott vöröshagymát és megsózzuk. Nagyságtól függően közepes hőfokon 1.5-2 óra alatt megfőzzük. Ha már puha kivesszük egy tányérra, tetejére fokhagymát reszelünk és finoman megszórjuk pirospaprikával. Ha kihűlt hűtőbe tesszük pár órára, hogy szépen lehessen szeletelni.

Annak érdekében, hogy estére tuti legyen a vacsoránk, miután kihűlt a szalonna egy órácskára bedugtam a fagyasztóba :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...