2015. október 3., szombat

Citromos-kókuszos pöfeteg

A csokis verziót már régebben elkészítettem, már itt volt az ideje, hogy ez is sorra kerüljön.
Egyszerű, semmi különleges munka nincs vele. Sülés közben ahogy nő a tészta úgy reped meg rajta a porcukor és lesznek ilyen csodásan márványosak a pöfetegeink :)

Citromos-kókuszos pöfeteg

Hozzávalók:

24 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
9 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál sütőpor
csipet só
6 dkg puha margarin

+ porcukor a forgatáshoz

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral és hozzá adjuk a tojásokat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, kókuszreszeléket, citromhéját, sót. Ezt a szárazanyagot hozzáadjuk a masszához és jól elkeverjük. Minimum egy órára hűtőbe tesszük. De lehet akár egy nap is. Én a fagyasztóba tettem, hogy minél hamarabb tudjak vele dolgozni.
A lehűlt tésztából golyókat formázunk, porcukorba forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített 160 fokos sütőben megsütjük. Nem kell  nagyon megsütni, épp színe legyen az aljának, különben száraz lesz.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...