Nyomtatás

2019. július 22., hétfő

Spenótos-sajtos-sonkás csirkemell

Egy igazán egyszerű ételt hoztam nektek. Könnyű elkészíteni, nem igényel különös munkát. Összerakjuk, mehet a sütőbe, majd a tányérra :) A fotó nem sikerült, de az étel annál inkább :)




Hozzávalók 8 tekercsre:

8 szelet  csirkemellfilé
8 szelet sonka
8 szelet sajt
kb. 20 dkg friss bébispenót
só, bors, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
16 szelet bacon
zsiradék

A csirkemelleket enyhén klopfoljuk. A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük. Előkészítünk minden hozzávalót, hogy folyamatosan tudjunk dolgozni.
A húst kiterítjük, sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk egy szelet sonkát, sajtot, megrakjuk a spenót levelekkel. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát reszelünk rá és feltekerjük. Két szelet bacont egymás mellé teszünk majd belecsavarjuk a töltött csirkemellet. Tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, rátesszük a tekercseket. Befedjük vagy fóliával betakarjuk. 180 fokos sütőben 45 percig pároljuk, majd levesszük a tetőt/fóliát és szép pirosra sütjük. Sütés után pár percet pihentetjük, hogy szépen fel tudjuk szeletleni. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Tippek, tapasztalatok:

Tehetünk több spenótlevelet is a töltelékbe. Reszelt fokhagyma helyett dolgozhatunk fokhagymaporral is, az nem olyan intenzív.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...