Nyomtatás

2019. július 25., csütörtök

Meggybefőtt hidegen

Évek óta készítem ezzel az eljárással a meggybefőttet, még nem volt vele gondom. Egyszerű az elkészítése, nem igényel semmiféle extra munkát. Nincs főzés, nincs dunsztolás.





Hozzávalók:

1 kg meggy
25-30 dkg cukor, de ízlés kérdése
nátrium-benzoát, egy kg meggyhez 1/2 kávéskanál + az üvegek tetejére egy-egy késhegynyi

A meggyet alaposan megtisztítjuk, megmossuk és kimagozzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a cukrot, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot és ismét jól összekeverjük. Egy napot hideg helyen (nagy melegben hűtő) állni hagyjuk, időközben átkeverjük. Másnapra levet enged. Csírátlanított üvegekbe töltjük, felöntjük annyi lével, amennyi ellepi és egy-egy késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk rá. Lefedjük és mehet is a kamrapolcra.

Tippek, tapasztalatok:

Természetesen a megadott mennyiséget többszörözhetjük, magam is ezt teszem. csak így egyszerűbb számolni :)
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...