Nyomtatás

2021. február 17., szerda

Labanc pecsenye

Egyszerű és nagyszerű tarjából készült finomság, amit évek óta készítek. Most nem felejtettem el menet közben történő fotózást sem 😀 Nagyszerű vendégváró is lehet, előre összerakjuk és csak sütni kell frissen. 





Hozzávalók:

fejenként egy nagyobb szelet hús klopfolva (sertés tarja vagy karaj)
sajt, sonka szeletelve
mustár, só, bors, pirospaprika, liszt, zsiradék

A hús szeleteket klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. 
A szeletek egyik felét megkenjük mustárral. Ráhelyezünk sajtot, sonkát, nálam itt több is volt, dupla rétegben. Félbe hajtjuk. 
Lisztbe fűszerpaprikát teszünk, elkeverjük. Ebben megforgatjuk a húsokat. 
Tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk, vékonyan bekenjük zsiradékkal, majd rátesszük a húsokat. 
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük, közben fordítunk rajtuk. 
Ízlés szerint körettel tálaljuk. 

Tippek, tapasztalatok:

Aki szeretné összetűzheti a húsokat hústűvel, fogpiszkálóval. Most nem tettem így, nem estek szét a szeletek. Ha tarjából készült igazán szaftos lesz, de nálam már karaj is volt alapanyag. 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...