Majd egy éve, hogy elkészítettem karácsonyi fogásként. Nagyon egyszerű, nem bonyolult, könnyű étel. Nincs is több hozzáfűznivalóm 😊
1 db kacsamell - nálam fejenként
só, bors, 2-3 ág rozmaring
meggyragu:
kb. 30-40 dkg magozott meggybefőtt
2,5-3 dl meggylé
ízlés szerint méz vagy barna cukor, fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
2-3 teáskanál balzsamecet
1 ágacska rozmaring
A meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy edénybe öntjük, ízesítjük ízlés szerint mézzel vagy a barna cukorral, balzsamecettel. Hozzádobjuk a szegfűszeget, pici rozmaringágat. Összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Ízlés, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése