Nyomtatás

2020. március 17., kedd

Zabpelyhes kekszek

Hosszú évek óta őrzöm a receptet, egy anyukától kaptam az oviban. Annak idején farsangra sütötte a csoportunknak. Nagyon finom, könnyen, gyorsan elkészíthető kekszek. Oly egyszerű, hogy gyermekekkel együtt is elkészíthető!



Hozzávalók:


15 dkg puha vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
1 egész tojás
15 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só

ízlés szerint 10-15 dkg aprított aszalt gyümölcs, dió, mogyoró, mandula, csokidarabok, kókuszreszelék, mazsola

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. 

A hozzávalókat tálba tesszük, majd összeállítjuk a tésztát. 

Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, papírral bélelt tepsibe, egymástól megfelelő távolságra tesszük, tetejüket kicsit lelapítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Sütési idő sütőfüggő és a méretek is közre játszanak, kb. 15-25 perc. Attól függően, hogy ki milyen ropogósan szereti. Sütés közben a kekszek megnőnek!

Egy csésze kávéhoz, teához kitűnő keksz! 

Tippek, tapasztalatok:

Készítettem már kakaós változatban is, ebben az esetben az alapanyagokhoz hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport. Természetesen lehet más méretben is elkészíteni, kisebb vagy nagyobb kekszeket formázhatunk. 







kakaós változat



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...