Egy újabb gluténmentes recept. Klassz tésztája van, jó vele dolgozni. A színe szép sárga a kukoricaliszttől. Frissen még nagyon törékeny, de ha dobozban áll szépen megpuhul, összeérnek az ízek. Amit még fontos megemlítenem, hogy nagyon finom :)
Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
5 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
vanília (cukor, rúd, aroma)
10 dkg hideg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál hideg víz
töltéshez tetszés szerinti lekvár
A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket is és tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük jó fél órára.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tepsire tesszük és kb. 10 perc alatt megsütjük. (ez az idő sütőfüggő!!!)
A megsült linzereket rácsra téve hűlni hagyjuk, majd lekvárral "összeragasztjuk".
Tippek, tapasztalatok:
Az eredeti recept 1,5 teáskanál útifüvet ír még a tésztába, de nekem nem volt, ezért kihagytam. Így is tökéletes. Bár őszintén szólva nem tudom min javít az útifű :)
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2019. június 12., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ezt a receptet nagyon kosszonom es kiprobalom mert a menyem gluten erzekeny eddig nem sok mindennel voltam megelegedve sok glutenmentes receptem vegezte a szemetesben .de azert probalkozom hatha alapon ahogy olvastam a receptet nem sok bizodalmam van hozza de kiprobalom es majd visszajovok megirom hova kerult
VálaszTörlésA menyemnek sütöttem én is, neki nagyon ízlett. Sőt! Az egész családnak, akik nem gluténérzékenyek, azoknak is :) Kíváncsian várom válaszod.
Törlés