Nyomtatás

2020. október 1., csütörtök

Granola - az extra müzli

 Vettem - ettem már bolti granolát, de a saját készítésűt nem múlja fel semmi! Magában fogyasztva is tökéletes, jártomban-keltemben mindig bele - bele kóstoltam. Egyszerűen képtelenség elmenni mellette 😁 



Hozzávalók: 


20 dkg zabpehely

10 dkg törökmogyoró

5 dkg pekándió - dió

1 teáskanál fahéj

csipet só

125 ml kókuszolaj 

125 ml méz 

15-20 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, meggy, áfonya, mazsola)


Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. 

A magokat ízlés szerint daraboljuk. A kókuszolajat és a mézet összemelegítjük. 

A zabpelyhet, fűszereket és a magokat összekeverjük, hozzáadjuk a mézes kókuszolajat, majd az egészet átdolgozzuk. A papírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Időközben egyszer kétszer átkeverjük. 



Közeben az aszalványokat apróra vágjuk és a kész alaphoz adjuk. Átforgatjuk, hagyjuk kihűlni. 


Tippek: A magokat gyümölcsöket lehet variálni ízlés szerint. Tehetünk bele aprított csokoládét, kókuszreszeléket, pisztáciát, kesudiót. Fűszerezésnél mehet bele őrölt kardamom, szegfűszeg, szerecsendió. Tényleg csak a képzelet szab határt 😊 Üvegben vagy celofánzacskóban tároljuk. 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...