Nyomtatás

2020. október 6., kedd

Almás morzsasüti

 Nagyon szeretem az ilyen pikk-pakk összedobható nassokat 😊. Ilyen ez az almás morzsasüti is - crumble ahogy "külföldiában" hívják 😁 Az össz macera az az alma tisztítása. 




Hozzávalók: 

Töltelék

50-60 dkg tisztított alma
1 teáskanál őrölt fahéj-1 teáskanál őrölt kardamom-2-3 evőkanál barna cukor 

Tészta

15 dkg liszt
8 dkg darált mandula - mogyoró 
10 dkg barna cukor 
12 dkg vaj 

Egy  25 cm-es átmérőjű piteformát kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk. Eloszlatjuk a piteformában. A 2-3 evőkanál barna cukorban elkeverjük a fahéjat és a kardamomot, majd rászórjuk az almára. 

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összemorzsoljuk. Rászórjuk az alma tetejére és az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. 

Tálalhatjuk melegen, hidegen, fagyival, natúr joghurttal, de önmagában is kitűnő! 😀












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...