Nyomtatás

2020. augusztus 27., csütörtök

Lazacos tejszínes tészta

Pár éve élek Lengyelország északi részén. Itt nagyon sok hal és tengeri herkentyű kapható. Igyekszem legalább kéthetente beiktatni az étrendünkbe. Egy igazán gyors, könnyen elkészíthető ebéd volt ez a halas tészta. Fél óra alatt összedobható. 




Hozzávalók: 

kb. 25-30 dkg lazac 
kb. 25-30 dkg tészta 
1 fej vöröshagyma (közepes)
5 dkg vaj 
2 dl habtejszín 
1 citrom héja
1/2 citrom leve
só, bors
ízlés szerint reszelt parmezán 
aki szereti aprított kapor vagy petrezselyem 

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. 

A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megfuttatjuk. 
Hozzáadjuk a lazacot, amit pár perc alatt mindkét oldalán átsütünk. Ne legyen magas a hőfok, mert elég a hagyma! A lazac pedig szép rózsaszín maradjon, ne száradjon ki! Fakanállal kisebb darabokra szedjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Beletesszük a citrom héját, a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, összeforraljuk. Mehet rá a reszelt parmezán, az aprított zöld fűszer, átforgatjuk és tálaljuk. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...