Nyomtatás

2019. június 4., kedd

Spenótos ricottás palacsinta

Nagyon szeretem ezt a párosítást. Spenót mindenféle formában jöhet :) Minap tészta formában terveztem elkészíteni, de szmebe jött velem ez a palacsinta és muszéj volt elkészítenem. Finom, mutatós.




Hozzávalók:

kb. 8-10 db palacsinta

töltelék:

25 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
25 dkg ricotta
ízlés szerint só, bors, fokhagyma

öntet:

3 dl natúr vagy görög joghurt (sűrű legyen!)
1 egész tojás
ízlés szerint só, bors

tetejére reszelt sajt 

Palacsintát készítünk, mindenki a maga jól bevált receptjét. Kb. 8-10 db-ra lesz szükség. 
A spenótot forró vízben pár perc alatt előfőzzük, majd hideg vízbe tesszük. Ezután alaposan kinyomkodjuk. Hozzűadjuk a ricottát, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. 

A joghurtba elkeverjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk. 

A sajtot lereszeljük.

24 cm-es átmérőjü tortaformát kibélelünk papírral. 

A kihűlt palacsintákat megtöltjük a spenótos - ricottás masszával. A formát kibéleljük, kinek milyen formában tetszik. Ha kész vagyunk a tetejére öntjük a fűszeres joghurtot, megszórjuk a reszelt sajttal. 
Előmelegített, 180-200 fokos sütőben megsütjük, míg a sajt szépen megolvad, aranby színű lesz. 

Tippek, tapasztalatok:

Nálam az elkészülés után pár órát a hútőben pihent, mert csak vacsorára sütöttem meg. 
Tökéletes magában, de akár köretként is tálalhatjuk. 


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...