Nyomtatás

2019. június 4., kedd

Epres sajttorta pohárban

Egy sütés nélküli desszertet hoztam nektek. Gyors elkészítés után már csak le kell hűteni és fogyasztható is. Nálunk nagy sikere volt :)





Hozzávalók:

20 dkg keksz apró darabokra törve
10 dkg olvasztott vaj

25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor (2-3 evőkanál)
2 dl tejszín
vanília

kb. 50 dkg eper

A kekszet összetörjük, majd az olvasztott vajjal átkeverjük. Nem baj, ha darabos, nem homogén!

Az epret tisztítjuk, felét leturmixoljuk. A másik felét felvágjuk és összekeverjük.

A tejszínt habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd a tejszínt is hozzáadjuk.

Poharakba rétegezzük a hozzávalókat, majd behűtjük.

Tippek, tapasztalatok:

Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető ez a pohár desszert. Legyen az málna, áfonya, szeder. Akinek nem elég édes a gyümölcs, az cukrozhatja.
Nálam ebből az adagból 6 pohárnyi finomság lett.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...