Nyomtatás

2019. június 11., kedd

Mandulás linzer gluténmentesen

Közvetlen családomban nincs gluténérzékeny, a fiam barátnőjének szoktam sütni, főzni. Volt már süti, pékáru, étel, nem okoztam még csalódást vele :) Sőt! Nagyon sok minden nekünk is ízlett.  Jöjjön egy mandulás linzer.






Hozzávalók:


15 dkg mandulaliszt
35 dkg gluténmentes süteményliszt (nálam schar mix it universal)
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl

töltéshez ízlés szerint lekvár



A hozzávalókból tésztát készítünk és egy órán át a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk, minden másodiknak a közepét is. Tepsire tesszük, megsütjük, kb. 10 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

A linzereket tetszés szerinti lekvárral összeragasztjuk, megszórjuk porcukorral és pár órát érni hagyjuk.



  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...