Nyomtatás

2017. november 2., csütörtök

Juhtúrós sztrapacska

Olyan sokat hallottam már róla és eljött az ideje, hogy elkészítsem én is. Nem ez az első alkalom és nagyon ízlett mindannyiunknak. Most megosztom veletek is, bár biztos sokan ismeritek és sokféleképpen készül. Szerintem egy egyszerű étel, gyorsan elkészíthető és mennyei finomság.


Hozzávalók:

kb. 50 dkg burgonya
2 egész tojás
ízlés szerint só
liszt

feltét:

juhtúró / brindza
sült szalonna
tejföl

A burgonyát tisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük (sajtreszelő)
Hozzáadunk 2 egész tojást, óvatosan sózzuk,majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk és beleszaggatjuk a nokedlit. Pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, egy tálba tesszük. Két részletben történt a szaggatás, főzés.
A szalonnát felkockázzuk, megsütjük.
A kész nokedlit forrón tányérba szedjük,teszünk rá tejfölt, juhtúrót, pirított szalonnát.

A sózással óvatosan bánjuk, hisz a juhtúró is és a szalonna is sós!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...