Nyomtatás

2021. május 12., szerda

Gluténmentes bagett

Próbáltam többfélét, ez nagyon bejött. Ízlett nekem is és annak is, akinek készült 😊 Igazán egyszerű az elkészítése, csak összekeverjük a hozzávalókat, rögtön formázzuk. Onnantól kezdve pedig csak egy kis kelesztés és sütési időre van szükség. A végeredmény pedig magáért beszél majd 😁





Hozzávalók:

30 dkg schar mix kenyérliszt 
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1,25 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
3 dl langyos víz 

formázáshoz rizsliszt 

A lisztet a robotgép táljába tesszük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. A közepébe mehet a cukor, rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a vizet. Ha felfutott az élesztő elkezdjük összekeverni, majd hozzáadjuk az olajat is,ezt is beledolgozzuk. 
A kész tésztát, ami egy kicsit lágy lesz, rizsliszttel megszórt felületre tesszük. Elosztjuk 3-4 részre, majd formázzuk. Van kisebb zsemléket, kifliket vagy hosszabb bagetteket alakítunk ki a tésztából. 
Huzattól, hidegtől védett helyen fél órán át kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Ha a tészta megkelt, tetejét bevághatjuk, majd kb. fél óra alatt megsütjük. 

Tippek, tapasztalatok:

Dolgozhatunk olajozott felületen is, gumikesztyűben. Ebben az esetben egy picit csúszósabb a munkafolyamat. Az eredeti recept azt írja kenjük le a bagettek tetejét tojással. Nálam csak egy kis vizezés volt, azt spricceltem rá, de ez is opcionális, nem minden alkalommal járok el így. 
nagyon szépek, finomak 😊
Nem minden alkalommal futtatom fel az élesztőt, van, hogy anélkül keverem be a tésztát.







                                               vagy hosszúkás bagettet formázhatunk





Ezt a lisztet használom: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...