Nagyon szeretem az ilyen pikk-pakk összedobható nassokat 😊. Ilyen ez az almás morzsasüti is - crumble ahogy "külföldiában" hívják 😁 Az össz macera az az alma tisztítása.
Hozzávalók:
Töltelék
50-60 dkg tisztított alma
1 teáskanál őrölt fahéj-1 teáskanál őrölt kardamom-2-3 evőkanál barna cukor
Tészta
15 dkg liszt
8 dkg darált mandula - mogyoró
10 dkg barna cukor
12 dkg vaj
Egy 25 cm-es átmérőjű piteformát kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk. Eloszlatjuk a piteformában. A 2-3 evőkanál barna cukorban elkeverjük a fahéjat és a kardamomot, majd rászórjuk az almára.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összemorzsoljuk. Rászórjuk az alma tetejére és az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk melegen, hidegen, fagyival, natúr joghurttal, de önmagában is kitűnő! 😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése