Hozzávalók:
1 kg meggy
25-30 dkg cukor, de ízlés kérdése
nátrium-benzoát, egy kg meggyhez 1/2 kávéskanál + az üvegek tetejére egy-egy késhegynyi
A meggyet alaposan megtisztítjuk, megmossuk és kimagozzuk. Egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a cukrot, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot és ismét jól összekeverjük. Egy napot hideg helyen (nagy melegben hűtő) állni hagyjuk, időközben átkeverjük. Másnapra levet enged. Csírátlanított üvegekbe töltjük, felöntjük annyi lével, amennyi ellepi és egy-egy késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk rá. Lefedjük és mehet is a kamrapolcra.
Tippek, tapasztalatok:
Természetesen a megadott mennyiséget többszörözhetjük, magam is ezt teszem. csak így egyszerűbb számolni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése