Nyomtatás

2019. május 8., szerda

Joghurtos pogácsa

Évek óta sütöm ezt a pogácsát (is). Nagyon finom, könnyű az elkészítése, a tésztája is. Másnap is puha, ha megfelelően van tárolva.





Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin / vaj
2 dl natúr joghurt
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
1/2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
1 db egész tojás

Tetejére: tojássárgája
reszelt sajt


A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Ha kissé lágy a tészta kevés liszttel javíthatunk az állagán. De ne legyen kemény, menet közben összeérik, megfelelő állagú lesz. Egy órára a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta nyújtjuk, tetszés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk.
Tepsire tesszük, lekenjük a sárgájával, sajtot vagy magokat teszünk a tetejére. Kb. fél órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 C fokra, majd megsütjük a pogácsákat.







  1. Tepsire tesszük, lekenjük a sárgájával, sajtot vagy magokat teszünk a tetejére. Kb. fél órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 C fokra, majd megsütjük a pogácsákat.

  2. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Ha kissé lágy a tészta kevés liszttel javíthatunk az állagán. De ne legyen kemény, menet közben összeérik, megfelelő állagú lesz. Egy órára a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta nyújtjuk, tetszés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...