Nyomtatás

2019. december 9., hétfő

Puncs

Hosszú évekkel ezelőtt ittam először puncsot a bécsi adventi vásárban. Nagyon ízlett :) Nem is tudom, hogy a bögre miatt ittam vagy magáért a finomságért :D A bögréket azóta is nagy becsben őrzöm. Kerestem egy puncs receptet, elkészítettem és nagy sikere van azóta is. Nem csak a családomban, hanem a barátok,  vendégeim körében is.




Hozzávalók:

egy üveg száraz vörösbor
egy csomag forralt bor fűszerkeverék
6-8 tojás sárgája
6-8 dl rostos narancslé
1/2-1 dl rum
25 dkg porcukor

A bort felforraljuk a fűszerkeverékkel.
A tojások sárgáját a porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük, közben habverővel folyamatosan keverjük. Ez történhet kézi vagy gépi habverővel. Utóbbival könnyebb :) Ha már szépen besűrűsödött a masszánk levesszük a gőzről, hozzáadagoljuk a forralt bort, a narancslét végezetül a rumot. Jól elkeverjük és melegen, forrón fogyasztjuk.

Kitűnő vendégváró, gasztroajándék is lehet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...