Nyomtatás

2019. december 19., csütörtök

Cukrozott mandula

Imádom a mandulát, bármilyen formában. Süti, csoki, akármi legyen. Most egy pár perc alatt elkészíthető finomságot hoztam, ami egy szép csomagolásban gasztroajándéknak is kitűnő.



Hozzávalók:

20 dkg mandula
15 dkg kristálycukor
1/2 dl víz
1 teáskanál őrölt fahéj vagy 1 teáskanál őrölt kardamom
1 csomag vaníliáscukor

A cukrot, vizet, fűszereket összeöntjük,  beletesszük a mandulát, felforraljuk  és folyamatosan keverjük. A cukor és a fűszerek szépen átjárják, bevonják a mandulát. Pár perc alatt a víz elpárolog és kikristályosodik. Ekkor egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire vagy deszkára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént celofánzacskóba adagoljuk. Majd jól eldugjuk, ha ajándéknak szánjuk. Ha szem előtt van pillanatok alatt elfogy :D






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...