Nyomtatás

2019. november 13., szerda

Cseh túrós

Idestova 7 éve van nálam ez a recept, de hogy honnan...... no azt nem tudom :) De igazából ennél fontosabb az, hogy egy nagyon könnyen elkészíthető finom sütiről van szó.




Hozzávalók a tésztához: (bögre mérete lehet 2 illetve 3 dl)

1 bögre tej
1 cs sütőpor
2 bögre rétesliszt / sima liszt (nálam utóbbival készült)
1 tojás
1 bögre cukor
12,5 dkg vaj / margarin

Töltelékhez:

10 dkg cukor
2 dl tejföl
fél kg túró
1 cs vaníliás cukor


A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Ennek a mérete attól függ, hogy mekkora adagot készítünk. (2 vagy 3 dl a bögre)


A vajat / margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd az előbbiekhez adjuk a bögre tejjel együtt.
Az egészet jól összekeverjük, majd tepsibe öntjük.

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, ráöntjük a tésztára.
Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Nálam a 2 dl-es bögrével készült, ahhoz a tepsi mérete 28 x 18 cm-es volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...