Nyomtatás

2019. augusztus 27., kedd

Kukoricás cukkini tócsi

Itt a szezonja a cukkininek, hegyekben áll a piacokon, kertekben :) Minap akadtam erre a receptre egy újságban. Ripsz ropsz elkészül, magában vagy köretként is megállja a helyét.




Hozzávalók:

2 közepes cukkini (nálam lereszelve 70 dkg volt)
10-15 dkg kukorica (lehet konzerv, lehet frissen főtt)
3 egész tojás
5 dkg reszelt  parmezán sajt
apróra vágott snidling, petrezselyem
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
2 dl liszt


A cukkinit tisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a levét jól kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a kukoricát, felvert tojásokat, fűszereket, sajtot, a lisztet és jól elkeverjük.
Serpenyőben forró zsiradékba evőkanányi adagokat teszünk és megsütjük.


Tippek:

Készíthetünk mártogatós is a tócsikhoz, görög joghurtba sót, borsot és fokhagymaport keverünk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...