Nyomtatás

2019. január 29., kedd

Csörögefánk pálinkával

Nagyon szeretem a csörögefánkot, de a család nem. Édesanyámmal, nagymamámmal  hármasban  eszegettük, aztán ketten a mamával. Ma már csak magamnak készítem, kicsi adagot, egyedül "rágcsálom".
Jöjjön ez a pálinkás recept, amin természetesen nem is érezni az ízét.





Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál pálinka ( nálam házi vegyes )
2 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
csipet só

A hozzávalókat összedolgozzuk, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. ( nálam egy pici liszt még került bele )
Kinyújtjuk kb. 1 - 1,5 mm vastagságúra, derelyevágóval kisebb rombuszokat vágunk és a közepükbe két bemetszést készítünk. Egyik sarkát a másikon áthúzzuk és forró, bő olajban kisütjük mindkét oldalát. Papírszalvétán lecsöpögtetjük és porcukorral tálaljuk.


Tippek, tapasztalatok: 

Nagymamám mindig úgy készítette, hogy sütés előtt meghúzta a tésztát, hogy jó vékony legyen :) 
Fontos az olaj forrósága is, de ne süssünk nagyon meg a tésztát, akkor kiszárad.
Ha vékony a tészta, forró az olaj, csodás, hólyagos tésztát kapunk! 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...