Nyomtatás

2021. szeptember 2., csütörtök

Pestós-mozzarellás harcsafilé

 Hú, jó rég jártam erre. Pár hete készítettem ezt az ételt, ami igazán gyorsan összedobható és   elfogyasztható. 😀 Egy újságban akadtam rá. A pestón kívül minden adott volt, azt pedig gyorsan   beszereztük. Első pesztó kóstolásom és  ételem is. Bejött 😊
 Könnyű, ámde laktató ebéd lett, vacsorára is és vendégvárónak is tökéletes. 




Hozzávalók:

kb. 80 dkg harcsafilé
3-4 gerezd fokhagyma 
olívaolaj
3-4 nagyobb paradicsom
2 db nagy golyó mozzarella sajt
bazsalikomos pestó
friss bazsalikom levelek a tálaláshoz

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A halat mossuk, leszárítjuk és egyforma szeletekre vágjuk. A fokhagymát tisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk.
A halat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával és olívaolajjal. Kiolajozott sütőtálba / tepsibe tesszük. 
A paradicsomot és a mozzarellát karikára vágjuk.
A halat bekenjük a pesztóval, rátesszük a paradicsom majd a mozzarella karikákat és kb. 20 percet sütjük. 
Ízlés szerinti körettel és friss bazsalikom levelekkel díszítjük. 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...