Nyomtatás

2021. május 17., hétfő

Baconos szűzpecsenye gombamártással

Nagyon egyszerű az elkészítése és annál is nagyszerűbb étel. Ebédre, vacsorára is kitűnő.





Hozzávalók:

2 db szűzpecsenye
4 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj 
só, bors, vaj
bacon ( nálam 12 szelet )


Gombamártás:

30 dkg gomba
egy közepes fej vöröshagyma
só, bors
2 dl tejszín (cukormentes habtejszín - minimum 30%-os)
vaj, petrezselyem





A húst mossuk, tisztítjuk a hártyáktól, majd szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanálnyi  vajon körbesütjük.
Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb. 1 deci olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben
sütjük. Ha letelt az idő levesszük a tetőt és így sütjük tovább, míg a bacon szép piros lesz.  Félretesszük pihenni.



A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a vajon. A tisztított szeletelt gombát rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk. Ha megpuhult ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Akinek nem elég sűrű, egy deci vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítheti.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...