Nyomtatás

2018. június 11., hétfő

Lazac spárga ágyon

A facebookon láttam meg a receptet, pontosabban egy videót. Nagyon megtetszett. Gyorsan elkészíthető, könnyű étel. Jelenleg Lengyelország északi részén élünk, ahol halban nincs hiány :) Csodás tengeri halakat lehet kapni, a választék lenyűgöző.





Hozzávalók:

egy lazac (kb. 40-50 dkg)
egy csomag spárga (kb. 25 dkg)
egy citrom héja apróra vágva
fél csomag apróra vágott kapor
két gerezd áttört fokhagyma
vaj, só, bors

A lazacról levágjuk a bőrét, megmossuk, szárazra töröljük. Spárgát tisztítjuk, megmossuk, végeit letörjük vagy levágjuk.
A kaprot apróra vágjuk, fokhagymát reszeljük vagy présen átnyomjuk. A megmosott citrom héját hámozóval levágjuk, apróra vágjuk.

Nagyobb darab alufóliát tepsire rakunk. Rátesszük a spárgát, arra a lazacot, melyet sózunk, borsozunk. Megszórjuk a kaporral, fokhagymával, citrom héjával. Ráteszünk kisebb vajdarabokat. Becsomagoljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb- 25 perc alatt megsütjük.

Tippek, tapasztalatok:

Többször elkészítettem, egyszerű, könnyű és nagyon finom étel. Nálam két személyre készült ez az adag. Sütés előtt szoktam elkészíteni, összerakom a csomagot, beteszem a hűtőbe. Étkezés előtt frissen sütöm. Vendégváróként is tökéletes, hiszen előre összeállíthatjuk és csak sütni kell a megfelelő időpontban. Ami még igen pozitív az étellel kapcsolatban, hogy  alig van mosogatnivalónk :D Köretet nem szoktam készíteni hozzá, hisz ott a spárga.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...