Nyomtatás

2018. június 6., szerda

Fehér csokis, málnalekváros isler

Minap vendégeket vártam és valami új sütit szerettem volna készíteni. Bár a nagy melegben ajánlott a hűtőben tartani a csoki végett. Személy szerint nem rajongok a fehér csokiért, nekem túl édes, de ezt a savanykás málnalekvár tökéletesen ellensúlyozza.



Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj / margarin
1 tojássárgája
csipet só

málnalekvár
kb. 30 dkg fehér csoki
pici piros ételfesték (opcionális)

A lisztet, porcukrot, vajat / margarint, tojássárgáját, sót tésztává gyúrjuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lehűlt tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk és 4-5 mm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. A papírral bélelt tepsire tesszük és kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, pici olajjal lazítjuk, a számunkra megfelelő sűrűségűre.
A kihűlt tésztát málnalekvárral összeragasztjuk, rácsra tesszük. Egy kanál segítségével a felolvadt csokival bevonjuk úgy, hogy az oldalát is fedje. Várunk, míg a csoki megköt. A maradék csokit picit színezzük és díszítjük vele a sütemények tetejét.

Tippek, tapasztalatok:

Az islereknek kell egy nap, míg megpuhulnak.
Csokizáshoz a rács alá tegyünk szilikonos sütőpapírt, amire rácsöpöghet a csoki. Ha ez megköt könnyen össze tudjuk kaparni és újra feldolgozni. Első nekifutásra nem tudjuk az összes islert bevonni. Ha a papíron megkötött csokit összekaparjuk, újra olvasztjuk ismét bevonhatjuk vele az islereket. Ez nálam is így történt. Ne legyen híg a csoki, mert akkor nem fedi szépen a tésztát. Olyan sűrűségű legyen, hogy a kanálról ha folyatjuk azt befedje.
Nem előírás, hogy a maradék csokit beszínezzük, apró színes cukorkákkal is díszíthetjük a korongok tetejét, vagy akár üresen is hagyhatjuk. Egy savanykás ribizli lekvárral is el tudom képzelni :) Melegben természetesen hűtőben tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...