Nyomtatás

2021. április 19., hétfő

Mini kürtöskalács kiflik

Már régóta szeretném megsütni ezeket a kis kifliket. Volt egy kóbor mascarpone a hűtőbe, erre használtam fel. Nagyon egyszerű az elkészítése, semmi hóka-móka nincs vele :D 
Kicsit kételkedtem benne, mert annyira minimális a hozzávalók listája. De működik! 😁




Hozzávalók: 

32 dkg liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg mascarpone

Nyújtáshoz:

- 10 dkg kristálycukor ízlés szerint őrölt fahéjjal keverve
- 5 dkg kristálycukor kb. 4-5 evőkanál kókuszreszelékkel keverve
- 5 dkg kristálycukor 3-4 csomag vaníliás cukorral keverve 

A lisztet, vajat, mascarponet tésztává gyúrjuk. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. 
A cukrokat külön-külön  elkeverjük a fahéjjal, kókusszal, vaníliás cukorral. 

A tésztát jelen esetben három részre osztjuk. 
A fahéjas cukorral megszórjuk a nyújtólapot, rátesszük az egyik adag tésztát és kb. 32-33 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Ez úgy történik, hogy közben többször megfordítjuk a tésztát, hogy mindkét oldalára beledolgozzuk a fahéjas cukrot. 
Ha ezzel megvagyunk a tésztát 12-16 részre vágjuk és kiflikké tekerjük a szélesebb oldalától kezdve. 

Ugyan így járunk el a többi tésztával, csak más-más ízesítésű cukrot használunk. 
Tepsire rakjuk a kis kifliket, majd az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő!!!
Ha a kiflik megsültek rácsra téve hűlni hagyjuk. Aztán nem tudunk ellenállni nekik és folyamatosan rágcsáljuk 😃😃


Tippek, tapasztalatok:

Természetesen elkészíthetjük egy vagy több ízben is. Összekeverhetjük a cukrot darált dióval, mogyoróval, mandulával. Ki mit szeret. A tésztát annyi részre osztjuk, amennyi a kívánt ízesített cukor száma. 
Sütés alatt a cukor elkezd olvadni, karamellizálódik. Nem kell megijedni ettől a látványtól, nagyon finomak lesznek a kis nassolni valók 😊






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...