Nyomtatás

2020. november 10., kedd

Kacsamell meggyraguval

 Majd egy éve, hogy elkészítettem karácsonyi fogásként. Nagyon egyszerű, nem bonyolult, könnyű étel. Nincs is több hozzáfűznivalóm 😊


Hozzávalók:

1 db kacsamell - nálam fejenként
só, bors, 2-3 ág rozmaring

meggyragu:
kb. 30-40 dkg magozott meggybefőtt
2,5-3 dl meggylé
ízlés szerint méz vagy barna cukor, fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
2-3 teáskanál balzsamecet
1 ágacska rozmaring


A kacsamellek bőrét finoman bevágjuk, hogy a húst ne érje. Sózzuk, borsozzuk és bőrével lefele megpirítjuk, majd átfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon. A serpenyő legyen tapadásmentes! Tepsibe tesszük,ráöntjük a kisült zsírját. Melléteszünk egy-két rozmaring ágat és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy edénybe öntjük, ízesítjük ízlés szerint mézzel vagy a barna cukorral, balzsamecettel. Hozzádobjuk a szegfűszeget, pici rozmaringágat. Összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Ízlés, tetszés szerinti körettel tálaljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...