Nyomtatás

2020. március 12., csütörtök

Csirkemell sajtos - tejszínes mártásban

Egy könnyen, gyorsan elkészíthető ételt hoztam nektek. Többször készítettem már, nagyon finom.





Hozzávalók:

kb. 60-80 dkg csirkemell filézve
20 dkg húsos szalonna vagy kockázott bacon
1/2 liter tejföl
20-25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
3-4 dl főzőtejszín
ízlés szerint só, bors, 2-3 fokhagyma

tészta, petrezselyem

A csirkemellet csíkokra, a szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A húst  kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szalonnát. Lefedjük és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a krémsajtot, tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a reszelt fokhagymával. A puha húshoz hozzákeverjük, egyet rottyantunk rajta és kész is.
Spagettivel, makarónival tálaljuk, tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...