Nyomtatás

2018. április 1., vasárnap

Sárgarépás piskótarolád mascarpones krémmel

Évekkel ezelőtt sütöttem először répával süteményt. Nekem a répa egyenlő volt a levessel :) El nem tudtam képzelni édességként. Most újra a porondra került és nagyon finom! A mascarponet is nagyon szeretem, szinte nincs is vele munka, a naranccsal megbolondítva egyenesen pazar :)
Elkészítése rém egyszerű, nem igényel semmi extra időt, munkát.



 Hozzávalók a tésztához:

3 egész tojás
10 dkg liszt
14 dkg porcukor
10 dkg reszelt sárgarépa
2 teáskanál fahéj
vanília
fél csomag sütőpor

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 x 30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A répát tisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztbe elkeverjük a fahéjat, sütőport.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliával. Ha ez megtörtént hozzáadjuk a lisztes keveréket. A reszelt répát elkeverjük a masszánkban, tepsire öntjük, eligazítjuk, majd megsütjük. Kb. 10-12 perc alatt megsül, de tessék ellenőrizni! TŰPRÓBA! Minden sütő másképp süt!
Ha megsült a tésztánkról lehúzzuk a sütőpapírt. Egy újabb darab sütőpapírra tesszük és vele együtt feltekerjük, majd kihűtjük.

Krém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
2 dl tejszín habbá verve (nálam növényi)
kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
egy narancs reszelt héja
vanília

A tejszínt habbá verjük. A mascarpone-t kikeverjük a porcukorral, narancshéjával, vaníliával. Hozzáadjuk a tejszínhabot.
A kihűlt roládot kitekerjük, megkenjük a krémmel úgy, hogy kívülre is maradjon. Jól lehűtjük, ez idő alatt az ízek is összeérnek.


Tippek, tapasztalatok:

Már írtam egy bejegyzésemnél, hogy soha nem konyharuhára teszem a tésztát, pláne nem porcukrosra. A meleg hatására az elolvad, ragacsos lesz, lejön a piskóta külseje. Nem szeretem :) Mindenféle roládnak valót így tekerek fel. Rá a kiterített papírra és azzal együtt felcsavarom. Kihűl, kicsomagolom a papírból és kész. Aki nem szeretné nem kötelező kívülről is krémmel bevonni a roládot.









1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...