Vettem - ettem már bolti granolát, de a saját készítésűt nem múlja fel semmi! Magában fogyasztva is tökéletes, jártomban-keltemben mindig bele - bele kóstoltam. Egyszerűen képtelenség elmenni mellette 😁
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg törökmogyoró
5 dkg pekándió - dió
1 teáskanál fahéj
csipet só
125 ml kókuszolaj
125 ml méz
15-20 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, meggy, áfonya, mazsola)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A magokat ízlés szerint daraboljuk. A kókuszolajat és a mézet összemelegítjük.
A zabpelyhet, fűszereket és a magokat összekeverjük, hozzáadjuk a mézes kókuszolajat, majd az egészet átdolgozzuk. A papírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Időközben egyszer kétszer átkeverjük.
Közeben az aszalványokat apróra vágjuk és a kész alaphoz adjuk. Átforgatjuk, hagyjuk kihűlni.
Tippek: A magokat gyümölcsöket lehet variálni ízlés szerint. Tehetünk bele aprított csokoládét, kókuszreszeléket, pisztáciát, kesudiót. Fűszerezésnél mehet bele őrölt kardamom, szegfűszeg, szerecsendió. Tényleg csak a képzelet szab határt 😊 Üvegben vagy celofánzacskóban tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése