Pár éve élek Lengyelország északi részén. Itt nagyon sok hal és tengeri herkentyű kapható. Igyekszem legalább kéthetente beiktatni az étrendünkbe. Egy igazán gyors, könnyen elkészíthető ebéd volt ez a halas tészta. Fél óra alatt összedobható.
kb. 25-30 dkg lazac
kb. 25-30 dkg tészta
1 fej vöröshagyma (közepes)
5 dkg vaj
2 dl habtejszín
1 citrom héja
1/2 citrom leve
só, bors
ízlés szerint reszelt parmezán
aki szereti aprított kapor vagy petrezselyem
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lazacot, amit pár perc alatt mindkét oldalán átsütünk. Ne legyen magas a hőfok, mert elég a hagyma! A lazac pedig szép rózsaszín maradjon, ne száradjon ki! Fakanállal kisebb darabokra szedjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Beletesszük a citrom héját, a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, összeforraljuk. Mehet rá a reszelt parmezán, az aprított zöld fűszer, átforgatjuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése