Hogy miért ez a neve? Hogy mi köze a vadászathoz ennek az ételnek? Nem tudom, nem is ez a fontos. Gyorsan elkészíthető egytálételt kapunk és nagyon finomat! Amiben szalonna és hagyma van az csak jó lehet igaz? 😁 Köretnek is el tudom képzelni. Csíkokra vágott natúr csirkemellel is dúsítható az alapunk. Csak a képzeletünk szab határt 😀
Hozzávalók: (2-3 főre)
20-25 dkg füstölt húsos szalonna ( vagy kockázott bacon)
2 fej vöröshagyma (mérete attól függ, ki mennyire szereti 😊
kb. 25-30 dkg sajt, fele kockázva, fele reszelve
zsiradék
só, bors, snidling vagy petrezselyem apróra vágva
nokedli:
30 dkg liszt
3 egész tojás
só
kb. 1,5 - 2 dl víz
A nokedli hozzávalóit összekeverjük, majd forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A húsos szalonnát felvágjuk.
A vöröshagymát tisztítjuk, apróra vágjuk.
A sajt felét felkockázzuk, másik felét lereszeljük.
Zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzádobjuk a szalonnát és összesütjük. Ne legyen száraz!! Hozzáadjuk a nokedlit, a kockázott sajtot és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe / tálba tesszük, tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha kész apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórjuk.
Nálam egy 25 cm-es átmérőjű formában készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése