2020. augusztus 15., szombat

Vadásznokedli

 Hogy miért ez a neve? Hogy mi köze a vadászathoz ennek az ételnek? Nem tudom, nem is ez a fontos. Gyorsan elkészíthető egytálételt kapunk és nagyon finomat! Amiben szalonna és hagyma van az csak jó lehet igaz? 😁 Köretnek is el tudom képzelni. Csíkokra vágott natúr csirkemellel is dúsítható az alapunk. Csak a képzeletünk szab határt 😀



Hozzávalók: (2-3 főre)


20-25 dkg füstölt húsos szalonna ( vagy kockázott bacon)

2 fej vöröshagyma (mérete attól függ, ki mennyire szereti 😊

kb. 25-30  dkg sajt, fele kockázva, fele reszelve

zsiradék

só, bors, snidling vagy petrezselyem apróra vágva 


nokedli:

30 dkg liszt

3 egész tojás

kb. 1,5 - 2  dl víz 


A nokedli hozzávalóit összekeverjük, majd forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.

A húsos szalonnát felvágjuk. 

A vöröshagymát tisztítjuk, apróra vágjuk.

A sajt felét felkockázzuk, másik felét lereszeljük. 

Zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzádobjuk a szalonnát és összesütjük. Ne legyen száraz!! Hozzáadjuk a nokedlit, a kockázott sajtot és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe / tálba tesszük, tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha kész apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórjuk.

Nálam egy 25 cm-es átmérőjű formában készült. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése