Egy kedves ismerősömtől, Jutkától kaptam a receptet. Tavaly készítettem először, de nem utoljára. Sikerült akkor is egy nagy adagot eltenni télre és idén is. Nagyon finom, nagyon ropogós. És az íze mesés! Próbáljátok ki! A következőkben a tavalyi fotók láthatóak.
Hozzávalók:
35 dkg cukor
10 dkg só
2 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkénpor
ízlés szerint koriander
ízlés szerint egész bors
ízlés szerint mustármag
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint vöröshagyma szeletek
ízlés szerint torma
ízlés szerint kapor
szükség szerint apró uborka
TIPP: a fűszereket összekeverem egy tálkába, majd az üvegekbe egy-egy evőkanállal teszek. Így egyszerűbb, nem kell mindegyiket külön külön belerakni, tuti, hogy belekerül mind :)
Ha marad meg a felöntőléből azt egy üvegbe téve a hűtőben tároljuk a következő felhasználásig.
Nálam egyszerre 5 kg uborkából készült, ahhoz kétszeres mennyiségű felöntőlét kevertem össze.
Aki szereti a csípőset, az tehet bele erős paprikát.
Üdv.A 2dl 20%-os ecet ennyi vízhez nem sok?
VálaszTörlésÜdv! 1.5 liter vízhez megy a 2 dl ecet. Véleményem szerint tökéletes. De ha úgy gondolod tehetsz bele kevesebbet, megkóstolod és utána ízesítesz.
Törlés2×teszel bele NaBe-t?
VálaszTörlésIgen, egyszer a lébe, egyszer pedig késhegynyit a tetejére, mielőtt lezárom .
VálaszTörlés