Régóta őrizgetem ezt a receptet, most sort kerítettem rá. Kicsit édes, picit csípős (barbecue szósztól), kicsit ragacsos 😊 Az elkészítése roppant egyszerű és bő fél óra alatt meg is van. Sajnos jobb fotót nem tudtam lőni, de higgyétek el, nagyon finom! 😋
Hozzávalók a szószhoz:
1 csésze (3 dl) barbecue szósz
1 csésze (3 dl) narancslekvár
2 evőkanál szójaszósz
Egy serpenyőbe mérjük az alapanyagokat és összefőzzük, szósz állagú legyen, ami bevonja a húsokat. Félre tesszük, elkészítjük a húst.
Hozzávalók a húshoz:
50 dkg filézett csirkemell
kb. egy csésze liszt
2 tojás
só
zsiradék a sütéshez
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk. A tojásokat felverjük, megforgatjuk benne a húst, majd a lisztben és forró zsiradékban kisütjük.
A szószt felmelegítjük és beleforgatjuk a kisült húst. Ízlés szerint tálaljuk.
Tippek, tapasztalatok:
Ez a mennyiség (magunkból kiindulva, nálam fél adag készült) 4 főre elegendő.
A szósz összeforralásánál figyeljetek, nekem első nekifutásra nagyon besűrűsödött, mint egy lekvár, fél narancs levével hoztam vissza 😄
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése