Már pár napja lesütöttem, fém dobozban tároltam és nagyon finom még mindig. Diósan szól a recept, így készítettem el és a nagymamám receptes dobozában akadtam rá. Nem lesz elírás a cukor mennyisége!!! Jól olvassátok, abból kell a nagyobb mennyiség, nem a lisztből!
Hozzávalók:
10 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg darált dió
fél kávéskanál szódabikarbóna
12,5 dkg vaj / margarin
díszítéshez étcsokoládé
A lisztet, porcukrot, diót, szódabikarbónát összekeverjük, hozzáadjuk a vajat / margarint és tésztát készítünk. Hűtőben pihentetjük egy órán át.
Addig előkészítjük a formákat, melyeket kikenünk olajjal. Jó ha minimum 20 darabbal rendelkezünk, de ha még több van, akkor haladunk igazán a munkával.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Ha a tészta lehűlt hengerré formázzuk, egyforma darabokra vágjuk és a formákat félig megtöltjük. A tepsit a sütőbe tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. De ez lehet több is, hiszen függ a sütőtől. Sütés során a kiflik felfújódnak, így lesz a közepük lyukas. Ha kész várunk egy kicsit, míg hűl, majd finoman kiszedjük a formából és teljesen kihűtjük. A végeit ízlés szerint csokoládéba márthatjuk.
Kicsit édes lesz a süti, de ha étcsokoládéba mártjuk a két végét az kompenzálni fogja :)
Fontos, hogy ezen a hőfokon süssük a tésztát! Jómagam türelmetlen voltam és a második tepsinél feltekertem a hőfokot, ezáltal a tészta szó szerint kifutott a formából, nem lehetett vele semmit kezdeni. Szóval türelem, finom lyukas kiflit terem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése