Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
vanília
20 dkg vaj / margarin
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
kb. 10 dkg darált dió
2 evőkanálnyi sárgabarack lekvár
reszelt citromhéja
tetejére csokoládé
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben egy órácskát pihentetjük. A tölteléknek összekeverjük a diót, lekvárt, citromhéját.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából hengert készítünk, egyforma darabokra vágjuk. Golyókat formázunk amit tepsire helyezünk. A közepükre mélyedést készítünk egy fakanál vagy az ujjunk segítségével. Ebbe tesszük a tölteléket egy kiskanál vagy nyomózsák segítségével. Az előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Tetejüket ízlés szerint becsokizzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése