2018. február 28., szerda

Túró alapú lekváros kiflik

Régóta készítem ezt a receptet, de eddig csak sós formában. Egy olvasóm írta, hogy édesen is kiváló. Nos el is készítettem, egyszerűen fantasztikus :) Editnek ezúton is köszönöm a tippet!!




Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg vaj

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, felvágjuk és megtöltjük ízlés szerint lekvárral, dióval, mákkal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihen a tepsin a tésztánk. Megsütjük, ha kihűltek a kiflik vaníliás porcukorba forgatjuk.


Tippek, tapasztalatok:

Sokszor készítettem, de jelen esetben egy kitűnő vajjal dolgoztam, ami 85 %-os volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezáltal lett csodás a tészta :) Ennyire levegős, könnyű még nem volt.




Sós változatát itt találjátok:

http://trarita.blogspot.com/2015/09/turos-perecek.html

2 megjegyzés: