Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg tészta (nálam széles metélt)
2 dl tejszín
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál reszelt füstölt sajt
diónyi vaj
só, bors, olaj
frissen vágott petrezselyemzöld
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet / húslét pótoljuk.
Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.
Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb. egy decit.
Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.
A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.
Szia Rita!
VálaszTörlésEz a recepted is nagyon finomnak néz ki!!! El fogom készíteni!!!!
Piroska
Szia Piroska!
VálaszTörlésNem fogod megbánni! :)