Semmi extra történetem nincs ehhez a rágcsához. Egy anyukától származik a recept. Farsangoltunk az oviban és ilyen sütit hoztak. Egyszerű, nagyszerű és isteni finom.
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
1 egész tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással.
A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval. Ezt hozzáadjuk a vajas masszához.
Ízesíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, csokidarabokkal, dióval, mandulával. Ki mit szeret.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, papírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket kicsit lelapítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
Egy csésze kávéhoz, teához kitűnő keksz. Készítettem már kakaósan változatban is. A liszthez egy-két evőkanál kakaóport keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése