12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt) és állt a hűtőben 1-2 napot, de az sem baj, ha többet
0,75 dl kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
Krém:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
Ledaráljuk kávédarálón a mandulát ( én szeletelt mandulát használtam ) és összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre,simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.
Tölthetjük citromos mascarpones krémmel is:
A krémhez 3-4 evőkanál mascarponet kikeverünk 1 citrom héjával, fél citrom levével és ízlés szerint porcukorral. Ezzel betöltjük a korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése