Egyenesen imádás van! Bármikor, bárhol, bármennyit, reggelire, ebédre, vacsorára :D
Nagyon sokszor készítette a nagymamám gyerekkoromban és én így hoztam tovább magammal. Sokat sütöm a család nagy örömére. Nem tudják megunni, de ez nekem jó!
Sokan darázsfészeknek ismerik, nevezik. Nálunk megmaradt a vajas csiga.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
7 dkg vaj
csipet só
3 dl langyos tej
1 tojássárgája.
Krém:
15 dkg vaj
ízlés szerint cukor
Tetejére langyos vaníliás tej kb. 2 dl
Kevés langyos , cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a vajat kihabosítjuk a cukorral.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük, felvágjuk kb. 12 darabra. A csigákat tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel és készre sütjük.
Aki szereti tehet bele mazsolát is. A csigák között lehet vékonyan olajozni a tésztát, hogy szét lehessen szedni őket ha megsültek, kihűltek.
Vajas csiga |
Diósan ,kakaósan kiváló Ügyes anyuka vagy .
VálaszTörlésKöszi, igyekszem! :)
Törlés