Kefires kiflik
Tészta:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor
só
1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
Krém:
1 cs. margarin
3 dkg só
tetejére egy tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.
Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.
Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése